Συνταγές

Εγγραφή στο Ροή Συνταγές
Συνταγές Μαγειρικής
Ενημερώθηκε: πριν από 4 λεπτά 14 δευτερόλεπτα

Πεντανόστιμο ψαρονέφρι ρολό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα

Παρ, 12/23/2016 - 12:14

Ας δούμε μια σχετικά απλή συνταγή για να φτιάξετε ρολό από χοιρινό ψαρονέφρι με γέμιση από δαμάσκηνα. Είναι πολύ νόστιμο και μαγειρεύεται σε μιάμιση ωρίτσα στην κατσαρόλα. Μην σας φοβίζει, θα έχετε ένα γλυκό-αλμυρό αποτέλεσμα. 

Καταρχήν ανοίγετε τα φιλέτα ψαρονέφρι στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Τοποθετείτε ανάμεσα από πέντε δαμάσκηνα. 

Κλείνετε το κάθε ψαρονέφρι και το δένετε με τον σπάγγο.

Σε μια βαθιά και καλή κατσαρόλα, λυώνετε σιγά σιγά 1 κουταλιά βούτυρο.

Βάζετε το ψαρονέφρι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Φανουρόπιτα (με επτά υλικά)

Παρ, 12/23/2016 - 12:14

Η συνταγή για φανουρόπιτα στην παραδοσιακή μορφή της.

Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας μέχρι η ζύμη μας να γίνει ένας παχύς χυλός.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε μια κούπα σταφίδες και καρύδια.

Λαδώνουμε ένα ταψί , βάζουμε μέσα τη ζύμη σαν κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Για να δούμε αν η φανουρόπιτα είναι έτοιμη, τη τρυπάμε με ένα μαχαίρι - πρεπει να είναι σχετικά στεγνό όταν βγει.

Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε τη φανουρόπιτα μας με ζάχαρη άχνη ή με σουσάμι.

Πασχαλινά αυγά με χρώμα ζαχαροπλαστικής

Παρ, 12/23/2016 - 12:14

Τα Πασχαλινά Αυγά, συνήθως βαμμένα κόκκινα, είναι ένα από το πιο κλασικά ελληνικά έθιμα. Συνήθως αγοράζουμε έτοιμη βαφή για πασχαλινά αυγά από την αγορά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο φυσικό χρώμα ζαχαροπλαστικής με εξίσου καλά αποτελέσματα. Δείτε πόσο εύκολο είναι με αυτή τη συνταγή για πασχαλινά αυγά σε διάφορα χρώματα.

Καταρχήν, πλένουμε καλά τα αυγά μας.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε στο πάτο ένα σφουγγάρι wettex ή μια πετσέτα (για προστασία των αυγών μας στο βράσιμο).

Βάζουμε τα αυγά προσεκτικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει τα αυγά.

Κοκορέτσι

Παρ, 12/23/2016 - 12:14

Το κοκορέτσι είναι παραδοσιακό έδεσμα που το βρίσκουμε σε όλες τις καλές ταβέρνες και ψητοπωλεία, ενώ παλιότερα φτιαχνόταν στα σπίτια για το Πάσχα. Πως όμως ετοιμάζεται το κοκορέτσι; Καταρχήν, πρέπει να γνωρίζουμε από πριν ό,τι το κοκορέτσι χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί. Δεν είναι τόσο το πλύσιμο των αντέρων και το πέρασμα της συκωταριάς στη σούβλα, όσο το γεγονός ότι χρειάζεται να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα για να στραγγίζει το βράδυ πριν το ψήσουμε...

Αρνί στη σούβλα

Παρ, 12/23/2016 - 12:14

Το παραδοσιακό αρνί στη σούβλα δεν έχει φυσικά καμία ιδιαίτερη συνταγή. Η όλη ουσία είναι στη διαδικασία του σουβλίσματος και έπειτα στο αργό ψήσιμο του αρνιού. Ωστόσο, η σωστή προετοιμασία και το σούβλισμα του αρνιού πρέπει να γίνουν την προηγούμενη ημέρα και όχι φυσικά την ίδια ημέρα που θα το ψήσουμε! Πλύσιμο

Πασχαλινά κουλουράκια

Παρ, 12/23/2016 - 12:14

Το Πάσχα στην Ελλάδα τρώμε αρνί, πασχαλινά αυγά, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά και φυσικά τα πασχαλινά κουλουράκια. Αυτή εδώ είναι μια πολύ καλή συνταγή για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια που την έχουμε δοκιμάσει άπειρες φορές. Δείτε πόσο εύκολα τα φτιάχνουμε!

Λαγάνα εύκολη

Παρ, 12/23/2016 - 12:14

Η παραδοσιακή λαγάνα έχει την τιμητική της αμέσως μετά τις απόκριες. Οι φούρνοι είναι γεμάτοι από αυτό το ξεχωριστό είδος ψωμιού, αλλά μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι με αυτήν την απλή συνταγή.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ και κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας.

Παράλληλα, ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές διάλυμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το διάλυμα της μαγιάς στο κέντρο του αλευριού.