Το Sxolinux 2009.0 είναι εδώ!

Λοιπόν, είμαστε έτοιμοι για την πρώτη κανονική έκδοση του Σχολίνουξ, το Σχολίνουξ 2009.0!

Το τελικό ISO είναι 2.2GB και το κατεβάζετε από εδώ.

Το Sxolinux 2009.0 έχει 100% εξελληνισμένο περιβάλλον Gnome, με αρκετές εφαρμογές KDE4, με δικά του λογότυπα και γραφικό θέμα και περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές και τα βιβλία που αναφέρονται εδώ.

Να πούμε μερικά ευχαριστώ;

Ευχαριστούμε πάνω από όλα στον Στέλιο (guruhost) της Guru-host.eu που μας προσέφερε χώρο και bandwidth στον server του. Χωρίς αυτόν, δεν θα μπορούσατε τόσο εύκολα να δοκιμάζετε το Σχολίνουξ και κατ’ επέκταση να βγάλουμε μια σταθερή έκδοση μέσα σε τόσο λίγο καιρό. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να μοιράζουμε τώρα το Σχολίνουξ με τέτοια ταχύτητα…

Μετά, να …αλληλοευχαριστηθούμε όλοι όσοι γράψαμε σε αυτό το thread. Κάθετι που ειπώθηκε ή προτάθηκε ήταν χρήσιμο. Όπως καταλαβαίνετε, να τα υλοποιήσω όλα δεν γίνεται. Νομίζω όμως ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ …ευχάριστο.  :)

Ακόμα τον nikolaosx1 και τον kiolalis που μας έδωσαν μια όμορφη εφαρμογή για ωρολόγιο πρόγραμμα και μετάφραση του LinCity-NG, αντίστοιχα. Ε, και τον luckyb για το θεσπέσιο luckybackup (ρε lucky, παίζει μια πιο «απλοική» έκδοση του interface για το Σχολίνουξ ή ζητάω πολλά;)

Φυσικά, τον ανυπέρβλητο emcpn, που διέθεσε πολύ χρόνο για το logo του Σχολίνουξ. Χρόνο που λογικά έκοψε από τον Μονομάχο του – και αυτό είναι που αυξάνει το μέγεθος της συνεισφοράς του…Ε, και να μην ξεχάσουμε, τον thanos αν και τα γραφικά του δεν τα αξιοποιήσαμε ( no problem, thanos, ε?)

Επίσης, τον lebronJ που είχε την αρχική πρόταση/ιδέα.  ;)

Για τα bugs και όσα δεν παίζουν, τεστάρετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Είναι καλό να γνωρίζουμε τι θα πρέπει να διορθώσουμε στην 2009.1 – μην ξεχνάτε αυτή θα είναι γεγονός σε λιγότερο από ένα μήνα. Έχει δίκιο ο emcpn για αυτό που λέει για το Wubi, δυστυχώς όμως λόγω της φύσης του Σχολίνουξ (θέλουμε τα PDF και τα βιβλία) το βλέπω δύσκολο να πέφτει κάτω από τα 2GB. Και αν αρχίσουμε να βάζουμε ότι λείπει (όπως το ClamAV που πρότεινε ο slack) θα ανεβεί κι άλλο.

Και κάτι ακόμα. Χρειαζόμαστε ένα βίντεο με τη διαδικασία εγκατάστασης. Υπάρχει κανείς εθελοντής με καλή φωνή για να το φτιάξει;